Юнаківська громада

Сумська область, Сумський район

Проект рішення №11 «Про затвердження Програми охорони навколишнього природного середовища на 2021 – 2022 роки»

Кількість переглядів: 37
Скликання: VIII скликання
Сесія: XVI сесія
Тип документу: Проект рішення
Дата: 23.11.2021
Номер документу: 11
Назва документу: Про затвердження Програми охорони навколишнього природного середовища на 2021 – 2022 роки
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (0.02 МБ)

ЮНАКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

СУМСЬКОГО РАЙОНУ  СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

VІІІ СКЛИКАННЯ

XVI СЕСІЯ

 

ПРОЄКТ РІШЕННЯ

 

від 23 листопада 2021 року                                                                   с. Юнаківка

 

Про затвердження Програми охорони навколишнього природного середовища на 2021 – 2022 роки.

 

Керуючись пунктом 13 частини першої статті 91 Бюджетного кодексу України, статтею 25 та пунктом 22 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 6 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», постановою Кабінету Міністрів України від 17.09.1996 р. № 1147 «Про затвердження переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів», сільська рада

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Програму охорони навколишнього природного середовища Юнаківської сільської ради на 2021 - 2022 роки (додається).

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань законності, правопорядку, депутатської діяльності та антикорупційної діяльності, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища

 

 

 

Сільський голова                                                                               Олена СІМА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пояснювальна записка

до рішення шістнадцятої сесії сільської ради восьмого скликання від 23.11.2021 року

«Про Програму охорони навколишнього природного середовища Юнаківської сільської ради на 2021 - 2022 роки»

 

          Керуючись пунктом 13 частини першої статті 91 Бюджетного кодексу України, статтею 25 та пунктом 22 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статтею 6 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», постановою Кабінету Міністрів України від 17.09.1996 р. № 1147 «Про затвердження переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів».

   З метою реалізації державної екологічної політики, стабілізації і поліпшення екологічного стану довкілля та зниження екологічних ризиків шляхом забезпечення охорони, раціонального використання і відтворення природних ресурсів винесено на розгляд сесії Юнаківської сільської ради Програму охорони навколишнього природного середовища Юнаківської сільської ради на 2021 - 2022 роки.

 

 

 

Начальник управління фінансів

та економіки                                                                         Ірина ЧУХРАКІДЗЕ

 

 

Сільський голова                                                                               Олена СІМА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

до рішення шістнадцятої  сесії сільської ради восьмого скликання від 23.11.2021 «Про Програму охорони навколишнього природного середовища Юнаківської сільської ради на 2021 - 2022 роки»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА

охорони навколишнього природного середовища Юнаківської сільської ради на 2021 - 2022 роки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

с. Юнаківка – 2021

 

 

ЗМІСТ

І. Паспорт програми. 3

ІІ. Загальні положення. 3

ІІІ. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма. 3-4

ІV. Мета Програми                                                     ……………………………….4

V. Обгрунтування шляхів і засобів розв’язання проблеми............................... 5

. Обсяги та джерела фінансування, строки та етапи виконання Програми…  5

VІІ. Координація та контроль за ходом виконання Програми    ………………  .5

 

Додатки..................................................................................................................

Додаток 1. Ресурсне забезпечення Програми охорони навколишнього природного середовища Юнаківської сільської ради на 2021 - 2022 роки

Додаток 2. Напрями, заходи та результативні показники Програми охорони навколишнього природного середовища Юнаківської сільської ради на 2021 - 2022 роки

 

 

 

 

 

І. Паспорт програми

 

1.

Ініціатор розроблення Програми

Юнаківська сільська рада

2.

Дата, номер і назва рішення виконавчого комітету Юнаківської сільської ради

Рішення виконавчого комітету від __.10.2021 №___ «Про схвалення Програми охорони навколишнього природного середовища Юнаківської сільської ради на 2021 - 2022 роки»

3.

Розробник Програми

Управління фінансів та економіки Юнаківської сільської ради

4.

Співрозробники Програми

Загальний відділ Юнаківської сільської ради

5.

Відповідальний виконавець Програми

Юнаківська сільська рада

6.

Учасники Програми

Юнаківська сільська рада

7.

Термін реалізації Програми

2021-2022 роки

8.

Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми

Бюджет Юнаківської сільської територіальної громади

9.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, усього, у тому числі:

144856,98 гривень, в т.ч.:

2021 рік - 117856,98 гривень

2022 рік – 27000 гривень

9.1.

кошти бюджету Юнаківської сільської територіальної громади (спеціальний фонд, ФОНПС)

144856,98 гривень, в т.ч.:

2021 рік - 117856,98 гривень

2022 рік – 27000,00 гривень

9.2.

інші джерела фінансування

-

 

ІІ. Загальні положення

Навколишнє природне середовище – це сукупність природних компонентів, явищ та умов середовища, що визначають життєдіяльність людини та особливості її господарювання. Техногенне середовище являє собою частину природного середовища, яка є похідною діяльності людини, що виникла як результат впливу факторів з метою забезпечення найбільш комфортних умов її існування, соціальних та економічних потреб суспільства. Техногенне середовище включає технічні та техногенні об’єкти, видозмінені в різній ступені компоненти природного середовища та соціальні умови, що визначають особливості існування сучасної людини.

 

ІІІ. Визначення проблеми, на розв’язання якої спрямована Програма

Багато поколінь наших предків жили в тісному контакті з природою, не завдаючи їй помітної шкоди. Але у міру збільшення чисельності людства та науково-технічного прогресу людина починає не тільки відбирати у природи все більше ресурсів (харчові продукти, кисень, ліси, корисні копалини), але й забруднювати навколишнє середовище відходами промислового виробництва, сільськогогосподарства, причому в таких кількостях, які перевищують його можливості щодо самоочищення. Тому в сучасній взаємодії«людина і біосфера» є два основних проблемних аспекти, це:

Виснаження природних ресурсів;

Забруднення навколишньо госередовища.

Вода-важлива складова для життедіяльності людини. Без води людина може обходитися 5 днів. Запаси питної води вичерпуються, потрібно вживати заходи аби задовольнити потреби населення не лише для пиття, санітарних умов але й виробничих процесів та рекреаційної діяльності. Тому виникає потреба спрямування коштів ФОНПС на покращення інфраструктури каналізаційних систем.

Особливої гостроти набула проблема охорони атмосферного повітря. Як відомо, воно є головним джерелом поступлення кисню, необхідного для окисних процесів і збереження життя людей і тварин. Важливим процессом відновлення нормального вмісту кисню є фотосинтез. 80% наявного в атмосфері кисню продуку є фітопланктон (водорості), а 20% – рослинний покрив поверхні грунту. Відповідно є необхідність здійснювати заходи з озеленення території громади.

ІV. Мета Програми

Мета Програми охорони навколишнього природного середовища Юнаківської сільської ради на 2021 - 2022 роки - поліпшення стану навколишнього природного середовища, розробка перспективних та поточних заходів природоохоронної діяльності з обгрунтуванням потреби щодо обсягів їх фінансування, визначення термінів виконання.

V. Обгрунтуванняшляхів і засобіврозв’язанняпроблеми

Основними шляхами розв’язання екологічних проблем Юнаківської громади є впровадження комплексу природоохоронних заходів згідно вимог постанови Кабінету Міністрів України від 17.09.1996 р. № 1147 «Про затвердження переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів» за рахунок надходжень до бюджету Юнаківської СТГ екологічного податку, частини грошових стягнень за шкоду,  заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища в результаті господарської та іншої діяльності, відповідно до статті 691 Бюджетного кодексу України, а також залучення/надання міжбюджетних трансфертів, тощо.

. Обсяги та джерела фінансування, строки та етапи виконання Програми

Джерелами фінансування до програми є:

кошти фонду охорони навколишнього природного середовища  Юнаківської сільської територіальної  громади у складі спеціального фонду бюджету Юнаківської СТГ;

міжбюджетні трансферти;

інші джерела фінансування (не заборонені чинним законодавством).

         Використання коштів фонду охорони навколишнього природного середовища  Юнаківської сільської територіальної громади проводиться згідно з кошторисом витрат фонду охорони навколишнього природного середовища Юнаківської сільської територіальної громади та планом природоохоронних заходів фонду охорони навколишнього природного середовища Юнаківської сільської територіальної громади на відповідний рік, які щороку затверджуються Юнаківською сільською радою у встановленому порядку.

Ресурсне забезпечення Програми наведене у додатку 1 до Програми.

Напрями, заходи та результативні показники на період 2021-2022 роки наведені у додатку 2 до Програми.

 

VІІ. Координація та контроль за ходом виконання Програми

Координацію дій між учасниками та виконавцями Програми та контроль за її виконанням здійснює відділ земельних відносин Юнаківської сільської ради.

         Учасники та виконавці Програми за підсумками року надають інформацію щодо її виконання за напрямами відділу земельних відносин Юнаківсьокї сільської ради у термін до 20 січня року, наступного за звітним.

Загальний відділ Юнаківської сільської ради узагальнює інформацію, готує звіт та щороку, до 20 лютого року, наступного за звітним надає його на розгляд голові Юнаківської сільської ради та постійну комісію з питань законності, правопорядку, депутатської діяльності та антикорупційної діяльності, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь