Юнаківська громада

Сумська область, Сумський район

Рішення №4 «Про організацію харчування учнів 1-11 класів закладів загальної середньої освіти Юнаківської сільської ради у 2022 році.»

Кількість переглядів: 37
Скликання: VIII скликання
Сесія: XVIII сесія
Тип документу: Рішення
Дата: 25.01.2022
Номер документу: 4
Назва документу: Про організацію харчування учнів 1-11 класів закладів загальної середньої освіти Юнаківської сільської ради у 2022 році.
Прикріплені файли:

ЮНАКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

СУМСЬКОГО РАЙОНУ  СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

VІІІ СКЛИКАННЯ

XVIІІ СЕСІЯ

 

РІШЕННЯ

 

від  25 січня 2022 року                                                                 с. Юнаківка

 

Про організацію харчування учнів 1-11 класів закладів загальної середньої освіти Юнаківської сільської ради у 2022 році.

Заслухавши клопотання начальника управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Юнаківської сільської ради Кандибу І.М. про встановлення вартості харчування учнів в закладах загальної середньої освіти, керуючись Законами України «Про освіту», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про охорону дитинства», «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», постановами Кабінету Міністрів України від 2 лютого 2011 р. № 116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість», від 18 січня 2016 року № 16 «Про внесення змін до Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких  звільняються від обкладення податком на додану вартість», Юнаківська сільська рада

ВИРІШИЛА:

1. Встановити з 01 січня 2022 року вартість харчування одного учня в закладах загальної середньої освіти в розмірі 20 грн на день.

2. Забезпечити безоплатне харчування для учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти Юнаківської сільської ради з 1 січня 2022 року за рахунок коштів місцевого бюджету.

3. Звільнити від плати за харчування батьків або осіб, які їх замінюють, для:

- дітей-сиріт;

- дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних та інклюзивних класах;

- учнів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;

- дітей з числа осіб, визначених у статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

- дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи.

4. Відображати стан харчування у закладах освіти через річний та інші плани, педагогічні ради, наради, батьківські збори, звіти директорів.

5. Директорам закладів загальної середньої освіти Юнаківської сільської ради здійснювати щоденний контроль за якістю продуктів, що надходять до їдалень, умовами їх зберігання, дотримання термінів реалізації і технології приготування страв, санітарно-протиепідемічним режимом харчоблоку, фактичним виконанням меню.

6. Встановити вартість харчування однієї дитини на день по закладах загальної середньої освіти Юнаківської сільської  ради  на час оздоровчої кампанії влітку 2022 року  в сумі 40 грн.

7. Установити розмір батьківської плати  за харчування дітей  на час оздоровчої кампанії влітку 2022 року 50% (20,00 грн.).

8. Забезпечити організацію харчування учнів закладів загальної середньої освіти Юнаківської сільської ради  на час оздоровчої кампанії влітку 2022 року в розмірі 100 % за рахунок коштів місцевого бюджету Юнаківської сільської ради для категорій, зазначених в п.3 цього рішення.

6. Управлінню освіти, культури, молоді та спорту Юнаківської сільської ради здійснювати фінансування в межах кошторисних призначень.

7. Контроль за виконанням даного рішення  покласти на постійну комісію Юнаківської сільської ради з питань планування бюджету та фінансів та соціально-економічного розвитку.

 

 

Сільський голова                                                                         Олена СІМА

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь