Юнаківська громада

Сумська область, Сумський район

Розпорядження №65-ОД «Про заборону збору коштів у навчальних закладах Юнаківської сільської ради»

Кількість переглядів: 517
Скликання: 2021
Сесія: 2021р
Тип документу: Розпорядження
Дата: 27.05.2021
Номер документу: 65-ОД
Назва документу: Про заборону збору коштів у навчальних закладах Юнаківської сільської ради
Прикріплені файли:

УКРАЇНА

ЮНАКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Сумського району Сумської області

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

сільського голови

 

від 27 травня 2021 року                                                                                 № 65-ОД

 

Про заборону збору коштів у навчальних закладах Юнаківської сільської ради

 

Відповідно до статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 53 Конституції України, статтей 30, 79 Закону України «Про освіту», на виконання вимог законів України «Про запобігання корупції», «Про благодійну діяльність та благодійні організації», постанови Кабінету Міністрів України від 04.08.2000 р. № 1222 «Про затвердження Порядку отримання благодійних (добровільних) внесків і пожертв від юридичних та фізичних осіб бюджетними установами і закладами освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, культури, науки, спорту та фізичного виховання для потреб їх фінансування», листа Міністерства освіти і науки України від 05.09.2013 р. № 1/9-608 «Щодо благодійних внесків», у зв’язку зі  зверненнями батьків стосовно порушень нормативно-правових актів, які регламентують діяльність закладів освіти, з метою попередження зловживань службовим становищем працівниками закладів освіти та недопущення зниження іміджу органів місцевого самоврядування Юнаківської сільської ради, забезпечення конституційного права громадян на доступність і безоплатність освіти, забезпечення прозорості надходження і використання благодійних та спонсорських коштів та уникнення неконтрольованих зборів коштів з батьків, підприємців, фермерських господарств та підприємств Юнаківської сільської ради Сумського району Сумської області

ЗОБОВ’ЯЗУЮ:

  1. Заборонити збір готівкових коштів працівниками закладів освіти з батьків, учнів та вихованців для вирішення фінансових питань, пов’язаних з покращенням матеріально-технічного забезпечення, проведенням ремонтних робіт, на подарунки закладу освіти та педагогічним працівникам.
  2. Керівникам навчальних закладів:

2.1. Неухильно виконувати вимоги чинного законодавства України щодо отримання, використання та обліку благодійних (добровільних) внесків від юридичних та фізичних осіб.

2.2. Прийом благодійних внесків здійснювати виключно на добровільних засадах та у безготівковій формі на спец рахунок Юнаківської сільської ради в рамках укладених угод «Про соціально-економічне партнерство» та з обов’язковим оформленням відповідної бухгалтерської документації згідно з  вимогами чинного законодавства України.

2.3. Вчителям, вихователям заборонити здійснювати будь-які  фінансові операції у навчальному закладі та надавати платні освітні послуги, крім тих, які передбачені Переліком платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної і комунальної форми власності, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.2010 р. № 796.

2.4 Начальнику управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Юнаківської сільської ради Сумського району Сумської області до 01.06.2021 року провести наради з працівниками навчальних закладів, довести до відома під розпис дане Розпорядження та опрацювати законодавчу базу щодо порядку отримання благодійних внесків.

2.5 Директорам підприємств та організацій усіх форм власності, підприємцям рекомендувати здійснювати добровільні внески виключно у безготівковій формі на спецрахунок Юнаківської сільської ради з обов’язковим укладанням угоди «Про соціально-економічне партнерство» та оформленням відповідної бухгалтерської документації згідно з вимогами чинного законодавства України, спонсорську допомогу у вигляді надаваних послуг, робіт, матеріальних цінностей здійснювати з попереднім узгодженням керівництвом навчальних закладів та Управлінням освіти культури, туризму, молоді та спорту Юнаківської сільської ради Сумського району Сумської області.

2.6. До 10.06.2021 року на батьківських зборах довести дане Розпорядження до відома батьківської громадськості та опрацювати чинні нормативно-правові акти щодо здійснення благодійної діяльності.

2.7. Забезпечити оприлюднення інформації та документів про свою діяльність, зазначену в статті 30 Закону України «Про освіту», кошторис і фінансовий звіт про надходження та використання всіх отриманих коштів, інформацію про перелік товарів, робіт і послуг, отриманих як благодійна допомога, із зазначенням їх вартості, а також про кошти, отримані з інших джерел, не заборонених законодавством, на веб-сайтах Управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Юнаківської сільської ради Сумського району Сумської та Юнаківської сільської ради.

2.8. Щорічно у травні-червні проводити звітування про використання бюджетних та благодійних коштів перед трудовим колективом та  громадськістю.

2.9. Здійснювати контроль за належним виконанням працівниками навчальних закладів своїх функціональних обов’язків згідно із посадовою інструкцією та притягувати до відповідальності працівників за примусовий та незаконний збір коштів з батьків, учнів, вихованців та підприємців.

3. Секретарю Юнаківської сільської ради оприлюднити дане Розпорядження на офіційному веб-сайт Юнаківської сільської ради.

4. У випадках порушення даного Розпорядження керівників закладів освіти притягувати до відповідальності, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції» в межах повноважень.

5. Контроль за виконанням даного Розпорядження залишаю за собою.

 

Сільський голова                                                                                 Олена СІМА


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь