Юнаківська громада

Сумська область, Сумський район

Рішення №86 «Про створення громадських пасовищ за межами села Юнаківка Юнаківської сільської ради Сумського району Сумської області»

Кількість переглядів: 109
Скликання: VIII скликання
Сесія: Х сесія
Тип документу: Рішення
Дата: 25.06.2021
Номер документу: 86
Назва документу: Про створення громадських пасовищ за межами села Юнаківка Юнаківської сільської ради Сумського району Сумської області
Прикріплені файли:

ЮНАКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

СУМСЬКОГО РАЙОНУ  СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

VІІІ СКЛИКАННЯ

X СЕСІЯ

 

РІШЕННЯ

 

від 25 червня 2021 року                                                                       с.Юнаківка

 

Про створення громадських пасовищ за межами села Юнаківка Юнаківської сільської ради Сумського району Сумської області

 

Розглянувши заяву гр. Сокрути Олександра Михайловича, уповноваженої особи власників великої рогатої худоби Юнаківської сільської ради, рішення загальних зборів громадян від 02.06.2021 року  щодо забезпечення в потребі випасання громадського скоту, керуючись ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 34, 83 Земельного кодексу України, частиною 5 розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності», сесія Юнаківської сільської рада

ВИРІШИЛА:

1. Створити громадське пасовище площею 7,5172 га, за рахунок земель запасу комунальної власності, розташованої за межами с.Юнаківка Юнаківської сільської ради, Сумського району, Сумської області, а саме:

земельна ділянка площею 4,5172 га кадастровий номер: 5924789500:05:003:0087.

2. Затвердити Положення про громадське пасовище, яке створюється в адміністративних межах Юнаківської сільської ради, Сумського району, Сумської області. (додотак 1).

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на комісію з питань законності, правопрядку, депутатської діяльності та антикорупційної діяльності, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

 

 

Сільський голова                                                                           Олена СІМА

 

 

 

 

Додаток 1

до рішення Х сесії VIII скликання

Юнаківської сільської ради

від 25 червня 2021 р.

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про громадське пасовище

 

Дане положення погоджено на зборах сільської громади 02 червня 2021 року Протокол.

Положення про громадське пасовище розроблено з метою забезпечення потреби територіальної громади у випасанні худоби за рахунок земель сільськогосподарського призначення державної власності не наданих у власність і користування, з метою сприяння розвитку скотарства, зокрема молочного та м’ясного поголів’я великої рогатої худоби, шляхом спільного використання пасовища власниками худоби, мешканцями територіальної громади Юнаківської сільської ради, Сумського району, Сумської області у відповідності до вимог Закону України “Про місцеве самоврядування в України”, Земельного кодексу України, Закону України “Про землеустрій”, Закону Україні “Про Державний земельний кадастр”.

Формування громадського пасовища відбувається за вимогою мешканців територіальної громади, які мають у власності худобу. Громадське пасовище формується за рахунок земель сільськогосподарського призначення  не наданих у власність і користування з метою його спільного використання власниками худоби. Після оформлення права комунальної власності територіальної громади, пасовища використовуються для загального користування, відповідно земельний податок і орендна плата за земельну ділянку не сплачуються.

Перелік користувачів громадського пасовища визначається щорічно, на підставі волевиявлення громадян (письмових заяв) на ім’я сільського голови і погоджується на загальних зборах громадян та затверджується виконкомом сільської ради. Проведення зборів оформляється відповідним протоколом, який і подається до виконкому сільської ради.

Питання поліпшення пасовища (підсів, удобрення тощо) та інші питання, що виникають, вирішуються в рамках вимог діючого законодавства за рахунок коштів користувачів, а в окремих випадках шляхом створення спеціального фонду як за рахунок внесків користувачів, так і благодійних внесків інших фізичних і юридичних осіб та грантів.

 

 

Сільський голова                                                                         Олена СІМА

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь